Grondwaterstand Niveau Meters

Grondwaterstand meters

Grondwaterstand meters


Grondwaterstand meten
Grondwaterstand + temperatuur meten
Grondwaterstand + EGV meten
Drijflaag - zaklagen meten
Veiligheidborging voor gronwater instrumentatie
Solinst Grondwaterstand meters

101 en 101b Plat lint Watermeters
Voor het meten van de diepte tot water in putten, boorgaten, standpijpen en tanks, zijn model 101 waterhoogtemeters de industrienorm voor draagbare handbediende meters. Ze zijn stevig, gemakkelijk te gebruiken en nauwkeurig af te lezen tot elke millimeter.

102 en 102 mini coax Watermeters
Waneer de 10mm plat tape te breed is biedt de coax meter de uitkomst om waterdiepten te peilen. Leverbaar in 10mm of 4mm probe uitvoering.

103 coax of plat lint taglines
Ideaal voor het plaatsen van peilbuizen of als veiligheidslijn voor grondwaterpompen.

107 TLC watermeters
Voor het meten van geleidendheid + temperatuur samen met grondwaterstanden.

122 en 122 mini interface watermeters
Voor het meten van waterstanden en bepalen van drijflagen en / of zaklagen.

201 temperatuur watermeters
Voor het meten van waterstanden en bepalen van temperatuurprofielen.

Verdere kenmerken

Waterniveaumeter
Model 101
Waterniveau meter Solinst 101

Technische data

101 Watermeter

Tape breedte

10 mm

Probe

P7 diepte probe
P2 oppervlakte probe

Markering

per mm  (LM3) of 1/100ft. (LM2)

Probe dimensies 

(diameter x lengte)

P7 = 16mmx137mm 128gr.
P2 = 14mmx190mm 200gr.

Lengten P7

30m, 60m, 100m, 150m, 250m, 300m , 400m, 500m, 600m

Lengten P2

30m, 60m, 100m, 150m, 250m, 300m

Tape materiaal

P7: Laser gegraveerde PVDF
P2: Warmte embossed PE

Draagtas (Nylon, schouderband)

optie Small tot 100m.
optie Medium boven 100m.

Signalering

Rode led + zoemer

Tape geleider

Standaard inclusief

Probe Materiaal

RVS

Voeding

9V accu vervangbaar door gebruiker

 
Er zijn twee versies om uit te kiezen.

De waterdrukmeter Model 101 P7
heeft een drukbestendige sonde van 500 psi en PVDF-tape met laserlaag.

De model 101 P2 waterniveaumeter
is voorzien van een eenvoudig te repareren sonde en polyethyleenband met warm reliëf.

Werkingsprincipes

Model 101 watermeters gebruiken corrosiebestendige roestvrijstalen sondes bevestigd aan permanent gemarkeerde vlakke tape, gemonteerd op een uitgebalanceerde haspel. Ze worden gevoed door een standaard 9 volt batterij.

De sondes bevatten een isolerende opening tussen elektroden. Wanneer contact wordt gemaakt met water, is het circuit voltooid en activeert u een luide zoemer en een lampje. Het waterniveau wordt dan bepaald door een aflezing te nemen direct van de tape aan de bovenkant van de putbekleding of het boorgat.

Een gevoeligheidsregeling zorgt ervoor dat de zoemer wordt uitgeschakeld in cascadewater en zorgt voor een duidelijk signaal in zowel hoge als lage geleidbaarheid.

Haspels

Met een stand-alone ontwerp, een handige draaghendel en een stevige sondehouder zijn de standaard haspels ergonomisch ontworpen voor gebruiksgemak. Ze zijn robuust en soepel in gebruik. De batterij bevindt zich in een handige lade aan de voorkant van de haspel, zodat deze snel kan worden vervangen. De haspels zijn uitgerust met een aan / uit-gevoeligheidsschakelaar, licht, zoemer, batterijtestknop, rem en een bandgeleider die op het frame is opgeslagen.

P7-probe

De P7-sonde is dompelbaar tot 300 m, daarom kunt u de totale diepte van de put meten in ideale omstandigheden. De sensor aan de punt van de sonde biedt consistente metingen met bijna nul verplaatsing. Het ontwerp van de tape-sealplug zorgt ervoor dat de sonde indien nodig snel en eenvoudig kan worden vervangen.
Grootte: 16 mm diameter x 137 mm lang, Gewicht: 128 g
De Model 101 P7 waterniveaumeter maakt gebruik van extreem duurzame platte PVDF-tape, herleidbaar tot NIST en EU-meetstandaarden. Elke bandgeleider bevat 13 strengen van roestvrij staal en 6 strengen van met koper bedekt staal, waardoor de tape niet uitgerekt is en een hoge treksterkte en elektrische efficiëntie heeft. De tape heeft een dik hondenbotontwerp dat aanhankelijkheid aan natte oppervlakken voorkomt, en laat het recht in de applicatie hangen. De 10 mm tape wordt geleverd met permanente lasermarkeringen om de millimeter, in lengtes tot 1500 m.

P2-probe

De P2-sonde is afgeschermd in ontwerp om valse waarden in cascaderend water te verminderen of te elimineren. De sonde bestaat uit een roestvrijstalen behuizing met een krimpafdichting van neopreen. Het is niet geschikt voor onderdompeling tot enige significante diepte. Het eenvoudige ontwerp maakt het gemakkelijk te repareren. Grootte: 14 mm diameter x 190 mm lang. Gewicht: 200 gr.
De Model 101 P2 Waterniveaumeter maakt gebruik van hoge kwaliteit polyethyleentape dat soepel rolt, flexibel blijft en recht in de put hangt. Met warmte gebosseleerde markering per millimeter. De 10 mm brede banden zijn verkrijgbaar in lengtes tot 300 meter. Zeven gevlochten roestvrijstalen geleiders zijn bestand tegen corrosie, bieden sterkte en zijn niet rekbaar. Ze maken de tape zeer eenvoudig te repareren. Het ontwerp met hondenbeen vermindert de hechting aan natte oppervlakken.

Andere opties

Draagtas: kleine en middelgrote gevoerde nylon draagtassen zijn beschikbaar, als een optionele extra. Het ontwerp heeft een handige schouderriem, voorvak met ritssluiting, bovenzijde met ritssluiting en een oog in de basis om te voorkomen dat er vocht wordt opgehoopt.

Power Reels: Power reels kunnen erg handig zijn om sneller of minder inspannend gebruik van langere stukken tape mogelijk te maken.

Vervangingsonderdelen: Vervangende sondes, tapes en andere reserveonderdelen zijn beschikbaar.

Bandgeleider / datum

Bij elke meter is een tapegids meegeleverd. Het beschermt de tape tegen schade aan ruwe randen van de behuizing van de well en zorgt voor eenvoudige, consistente metingen, ongeacht wie de tape neemt

Grondwaterstand Meter
Solinst

Grondwaterstand meter Solinst
Technische data

101b Grondwater niveau meter

Fabrikaat

 Solinst

Meetlint

Plat lint, 10mm

Meetlint . materiaal

 PE

Markering

CM3= elke cm

Afmetingen probe (diaxlengte) Gewicht

12,7mm x 102mm 100gr.

Beschikbaar lengten

30m, 60m, 100m

Batterij

9V gebruiker vervangbaar

Probe materiaal

RVS

Waterindicatie

LED + Geluid

Rem

Ja, op haspel

Benatte delen

RVS, PE

Draagtas

Optioneel

Tape geleider

Optioneel

 
Basic Water Level Meter
Model 101B

De Solinst Model 101B waterniveaumeter is ontworpen als een economisch en basaal, maar toch duurzaam instrument voor het meten van grondwaterstanden. Het is ideaal voor het meten van diepte tot water in putten, boorgaten, standpijpen en tanks.

Water level meter werkingsprincipes

De model 101B waterniveaumeter maakt gebruik van een solide roestvrijstalen sonde, verbonden met duurzame polyethyleen vlakke tape. Een standaard 9 volt batterij, gehuisvest in de haspelnaaf, voedt de waterniveaumeter. De elektronica is gecoat voor waterbestendigheid.

Wanneer de sonde in water komt, is het elektrische circuit voltooid en stuurt een signaal terug naar de haspel waar een lichte en duidelijk hoorbare zoemer is geactiveerd. Het waterniveau wordt dan bepaald door een aflezing te nemen direct van de tape aan de bovenkant van de putbekleding of het boorgat.

Stevige haspel en handvat

De watermeter van model 101B heeft een stevig frame en een ergonomische handgreep voor het oprollen van de tape. Er zit ook een rem op de haspel.

Voor het gemak is er ook een sondehouder aan de voorzijde van de frontplaat.

Een handige draagtas en tapegeleider zijn beschikbaar als optionele extra's.

Grondwaterstand Meter
Solinst Coax type 102

Solinst Grondwaterstand meter 102Technische data

 102 Grondwater niveau meter

Fabrikaat

 Solinst

Meetlint

Coax 10mm of coax 4mm

Materiaal

 PE

Markeringen

elke mm of 1/100ft

Afmetingen probe(diaxlengte) Gewicht

P10=10mmx70mm 174gr.
P4=4mmx38mm 10gr.

Beschikbare lengten

P10 uitvoering:
25m (mini haspel)
30m, 60m, 100m, 150m, 250m, 300m
P4 uitvoering:
25m (mini haspel)
30m, 60m, 100m

Batterij

9V. gebruiker vervangbaar

Probe materiaal

RVS

Water indicatie

Led + zoemer

Rem

Ja op haspel

Benatte delen

MDPE, RVS, Delrin, PE

Draagtas

optie

Tape geleider

standaard

Werk temperatuur

-20°C tot 50°C

IP klasse haspel

IP64

Geleidbaarheid detectie

P10= 40μS/cm P4= 100μS/cm


Watermeter met lasermarkering
Model 102

De Solinst Model 102-waterniveaumeter is ontworpen voor het meten van grondwaterstanden, met name in buizen met een kleine diameter en piëzometers, of wanneer een flexibele assemblage nodig is om voorbij instrumentatie in het boorgat te komen.

Werkingsprincipes

De Model 102 waterniveaumeter maakt gebruik van twee sondeontwerpen met een kleine diameter, bevestigd aan een smalle coaxkabel, gemonteerd op een stevige, ergonomisch ontworpen haspel. Een standaard 9 volt batterij, ondergebracht in een gemakkelijk toegankelijke batterijlade, voedt de waterniveaumeter.

Wanneer de sonde in water komt, is het elektrische circuit voltooid en stuurt een signaal terug naar de haspel waar een lichte en duidelijk hoorbare zoemer is geactiveerd. Het waterniveau wordt dan bepaald door een aflezing rechtstreeks uit de kabel aan de bovenkant van de putbekleding of het boorgat te nemen.

Een gevoeligheidsregeling maakt het mogelijk de zoemer terug te schalen of uit te schakelen in cascadewater en zorgt voor een duidelijk signaal in zowel hoge als lage geleidbaarheid.

Probes

P10: roestvrij staal van 10 mm x 70 mm met 10 gewichten van roestvrij staal, weeg 174 gram. Deze sonde is ideaal voor de meeste toepassingen voor het meten van waterstanden. De flexibele gewichtsassemblage zorgt voor gemakkelijke toegang en houdt de kabel recht in monitoringputten.
P4: 4 mm x 38 mm roestvrij staal met een gewicht van 10 g, zonder gewichten. Het is ideaal voor ondiepe toepassingen en voor toegang tot zeer smalle diameters, met name de kanalen van het Solinst CMT-systeem, Drive-Point-piëzometers of smal open buizen.

Haspels

De standaard haspel heeft een gemakkelijk toegankelijke batterijlade, een goed ontworpen remsysteem en een handige handgreep. Het is ergonomisch ontworpen om comfortabel in gebruik en stabiel te zijn wanneer het op de grond wordt geplaatst. Het heeft een aan / uit-gevoeligheidsschakelaar, licht, zoemer, batterijtestknop en wordt geleverd met een tapegeleider.

De minirail is stevig, maar toch erg compact en gemakkelijk te dragen. Het heeft ook een schakelaar voor aan / uit-gevoeligheid, verlichting, zoemer en batterijtest.

Andere opties

Draagtas: kleine en mini-gevoerde nylon draagtassen zijn beschikbaar, als optionele extra's. Het tasontwerp heeft een handige schouderriem, voorvak met ritssluiting, bovenzijde met ritssluiting en een oog in de voet om te voorkomen dat er vocht wordt opgehoopt. Een minizak heeft geen zak.

Vervangingsonderdelen: Vervangingskabels met sondes, gewichten en andere reserveonderdelen zijn beschikbaar.

102M Mini-lasermarkernetmeter

De met een laser gemarkeerde coaxiale kabel is gemonteerd op een handige kleine haspel die lichtgewicht is en gemakkelijk in een mini-draagtas of -rugzak past. De nauwkeurige kabel is gemarkeerd per 1/100 ft of elke millimeter.

De 102M Mini waterniveaumeter is beschikbaar in 25 m lengte. Er is keuze uit de P4- of P10-sonde. Meet waterniveaus in de smalle kanalen van een Solinst CMT®-systeem.

Bandgeleider

De tapegeleider kan worden gebruikt om de kabel te beschermen tegen beschadiging aan ruwe randen, om de probe recht in de put te laten hangen en zorgt voor consistente metingen. Het kan ook haspelsteun op de behuizing bieden. Bij elke standaard haspel is een tapegeleider meegeleverd.

Grondwater veiligheidslijn met diepte markeringen
Solinst Tag-line type 103

Solinst Grondwater tag-line meter 103Technische data

 103 Grondwater tag-line meter

Fabrikaat

 Solinst

Meetlint

Coax kabel of Plat lint

Materiaal

 PE gecoat RVS

Markeringen

elke 5 cm of 1/4ft

Afmetingen probe(diaxlengte) Gewicht

Standaard: 19mmx30cm 680gr.
Smal: 13mmx30cm 300gr.

Beschikbare lengten

30m, 60m, 100m, 150m, 250m, 300m

Batterij

geen

Probe materiaal

RVS

Water indicatie

geen

Rem

Ja op haspel

Benatte delen

MDPE, RVS, Delrin, PE

Draagtas

optie

Tape geleider

standaard

Werk temperatuur

nvt

IP klasse haspel

IP67

Geleidbaarheid detectie

-

Tag Line Solinst Model 103

De Solinst Tag-lijn gebruikt een gewicht dat is bevestigd aan een met een laser gemarkeerde kabel of tape en is hoofdzakelijk bedoeld voor gebruik tijdens de installatie van peilbuizen. De Tag Line biedt ook een eenvoudige methode om de diepte naar de bodem van een put te meten.

De Tag Line is perfect voor gebruik bij het installeren van Solinst Model 403 CMT Multilevel Systems, omdat u tijdens het voltooien van een put de diepte tot aan de bovenkant van een opvulzand of bentonietlaag gemakkelijk kunt meten. Het is ook ideaal als een multifunctionele ondersteuningslijn.

De kabel of tape is gemonteerd op een stevige, vrijstaande haspel met een draaghandvat, gewichthouder en rem.

Laser gemarkeerde kabel
De Tag Line maakt gebruik van duurzame, met polyethyleen gecoate 1,6 mm geslagen roestvrijstalen draadkabel met een minimale breeksterkte van 122 kg.De tag heeft standaard lengtes van 30 m tot 300 m. Andere lengten zijn beschikbaar op aanvraag.

Markeringen worden duidelijk en nauwkeurig met de laser geëtst op elke 5 centimeter van de kabel. De lasermarkeringen zorgen ervoor dat de kabel soepel over de tapegeleider loopt.

PVDF-lasermarkeringstape
De Model 103 Tag Line is ook verkrijgbaar met PVDF-tape van 10 mm. De tape heeft een breeksterkte van meer dan 100 kg en heeft een dik hondenbotontwerp dat voorkomt dat het oppervlak nat wordt , en laat het recht hangen.
 
De tape wordt geleverd met lasermarkeringen om de millimeter. Lengtes zijn 30m tot 300m. Andere lengten zijn op aanvraag verkrijgbaar.
LM2: Voeten en tienden: met markeringen om de 1/100 ft.
LM3: Meter en centimeter: met markeringen elke mm

Toepassingen waar tag meters nuttig zijn:

Meet nauwkeurig de diepte om bij te vullen tijdens putconstructie
Gemeten veiligheidsondersteuningslijn voor inzet van pompen, bailers, samplers en packers

Het standaardgewicht van het roestvrijstalen label is 0,68 kg en meet 19 x 30 cm. Een smal gewicht, 13 x 30 cm, met een gewicht van 0,35 kg, is ook een optie. Taggewichten hebben taps toelopende uiteinden om vastlopen tijdens plaatsing te minimaliseren en terug te keren naar het oppervlak, en kunnen aan en uit de kabel of tape worden gekoppeld. Dit maakt het gebruik van de op haspel gemonteerde gemarkeerde kabel of tape voor ander gebruik mogelijk.

Tape Gids
Bij elke tagregel wordt een tapegids meegeleverd. Het kan over de bovenkant van de bron-behuizing worden geplaatst voor gebruiksgemak en om te beschermen tegen schade aan ruwe randen. Het kan ook de leesnauwkeurigheid verhogen.

Grondwater meter + Geleidbaarheid
Solinst TLC meter type 107

Solinst Grondwater TLC meter 107Technische data

 107 Grondwater TLC meter

Fabrikaat

 Solinst

Meetlint

Plat lint 10mm

Materiaal

PVDF
Markeringen LM3: elke mm
LM2: elke 1/100ft

Afmetingen probe(diameter)

19mm

Beschikbare lengten

30m, 60m, 100m, 150m, 250m, 300m

Batterij

9V

Probe materiaal

RVS met platina electroden

Water indicatie

LED + Zoemer + LCD scherm

Rem

Ja op haspel

Benatte delen

PVDF, RVS, Platina, Delrin

Draagtas

optie

Tape geleider

standaard

Werk temperatuur

-15°C tot 50°C

IP klasse haspel

IP64

Geleidbaarheid detectie

0 tot 80.000μS/cm

TLC-meter Temperatuur, niveau, geleidbaarheid
Solinst Model 107

De TLC-meter is ideaal voor het profileren van geleidbaarheid en temperatuur in putten en open water. Het toont nauwkeurige metingen van geleidbaarheid en temperatuur op een handig LCD-display.

Geleidbaarheidsmetingen worden afgelezen van 0-80.000 μS / cm met waarden die een nauwkeurigheid geven van 5% van de uitlezing of 100 μS (wat ooit groter is).

De metingen van het waterniveau en de sondediepte worden afgelezen van de Solinst duurzame platte PVDF-band, die nauwkeurig wordt gemerkt met een laser per 1/100 ft of elke millimeter. Tape-lengten zijn nu beschikbaar tot 300 m.

Voor geautomatiseerde waterniveau-, temperatuur- en geleidbaarheids datalogging biedt Solinst ook de LTC Levelogger Edge. (Zie Model 3001 LTC Levelogger Junior-gegevensblad).

Geleidbaarheid gemakkelijk gemaakt

• Tape-lengtes tot 300 m
• Robuuste Solinst-haspel en nauwkeurige PVDF-lasermarkeringstape
• Sondediameter 19 mm
• Standaard 9V alkaline batterij geeft 90 uur. bruikbaar
• Auto-uit na 8 minuten

Robuuste PVDF-tape

De hoogwaardige platte PVDF-bandwikkelt soepel, blijft flexibel en hangt recht in de put, ongeacht de temperatuur. De vlakke tape is gemonteerd op een stevige, goed gebalanceerde Solinst haspel, met een handige batterijlade voor de 9 Volt alkalinebatterij. Permanente lasermarkeringen van elk millimeter maken nauwkeurige metingen mogelijk.

Gestrande roestvrijstalen geleiders en met koper gecoate stalen geleiders zijn bestand tegen corrosie, bieden sterkte en zijn niet rekbaar. Ze maken de tape eenvoudig te repareren en te splitsen. Het ontwerp met hondenbeen vermindert de hechting aan natte oppervlakken.

Watergeleidendheidsmetingen

De TLC-meter gebruikt een 'slimme' geleidbaarheidssensor met platina-elektroden om de geleidbaarheid te meten. De geleidbaarheid wordt op het scherm weergegeven samen met de bijbehorende temperatuurmeting. De 'slimme sonde' geeft de geleidbaarheid weer die is gestandaardiseerd tot 25 ° C, d.w.z. Specifieke geleidbaarheid (weergegeven als EC). De geleidbaarheids-temperatuurcoëfficiënt is 2,0% per ° C.

Kalibratie is eenvoudig, met behulp van 1413 μS, 5000 μS, 12.880 μS en / of 80.000 μS-oplossingen voor handmatige geleidbaarheids kalibraties van 1, 2, 3 of 4 punten.

Toepassingen

• Profilering van geleidbaarheid en temperatuur in putten en open water
• Onderzoek naar zoutgehalte
• Onderzoek naar zoutwaterinbraak
• Testen op verslechtering van de waterkwaliteit door strooizout
• Tracer-tests
• Algemene indicatie van het niveau van chemische vervuiling
• Vroegtijdige waarschuwing voor veranderingen in waterkwaliteit op:
- Stortplaatsen
- Industriële sites

Waterniveau en dieptemetingen

Wanneer het nulpunt van de sonde in water komt, is een elektrisch circuit voltooid, activeert kort een zoemer en schakelt het scherm gedurende ongeveer 1 seconde uit. De diepte tot water wordt vervolgens van de band afgelezen. Wanneer de TLC-meter uit het water wordt getrokken, geeft een kort gezoem een ​​waarschuwing dat de sonde nu uit het water is.

Met een tapegeleider / nulpunt kan de dieptemeting worden afgelezen op de gemarkeerde positie op de tapegeleider, om betrouwbare, reproduceerbare, nauwkeurige dieptemetingen te geven bij het profileren van een put. De tapegeleider beschermt de tape tegen beschadiging aan de ruwe randen van de behuizing van de behuizing.

Watertemperatuurmetingen

De TLC-meter werkt in een bereik van -15ºC tot + 50ºC. U kunt ervoor kiezen om de meetresultaten op het LCD-scherm in ºC of ºF te laten weergeven. Nauwkeurigheid is +/- 0,2 ° C in Celsius of +/- 0,4 ° F in Fahrenheit. De 'slimme' TLC-sonde past automatisch de gemeten geleidbaarheidswaarden aan om deze weer te geven als een specifieke conductantie die is gestandaardiseerd tot 25ºC. Dit levert gestandaardiseerde, herhaalbaar vergelijkbare metingen op.

Wanneer de sonde is ingeschakeld, geeft het LCD-scherm zowel de geleidbaarheid als de temperatuur weer.

Conductivity & Temperature Display Menu

Het weergavemenu is eenvoudig te bedienen. Wanneer het apparaat is ingeschakeld, zal het beginnen met het weergeven van elektrische geleiding en temperatuur, in of uit het water. Als de knop gedurende 2 seconden wordt ingedrukt en losgelaten, gaat het scherm naar het volgende menu-item. Druk twee keer snel op de knop in een bepaald scherm om de weergegeven actie te bereiken.

Grondwater Interface meter Drijflaag+ zaklaag
Solinst Interface meter type 122

Solinst Interface meter 122

Technische data

 122 Interface Grondwater meter

Fabrikaat

 Solinst

Meetlint

Plat lint 10mm

Materiaal

PVDF
Markeringen LM3: elke mm
LM2: elke 1/100ft

Afmetingen probe(diameter)

16mm

Beschikbare lengten

30m, 60m, 100m, 150m, 250m, 300m

Batterij

9V

Probe materiaal

RVS met platina electroden

Water indicatie

LED + Zoemer + LCD scherm

Rem

Ja op haspel

Benatte delen

PVDF, RVS

Draagtas

standaard

Tape geleider

standaard

Werk temperatuur

-15°C tot 50°C

IP klasse haspel

IP64

Atex klasse

II 3G Ex ic IIB T4 Gc

Interface meter Drijflaag + Zaklaag 
Solinst Model 122

Solinst Oil / Water Interface Meters geven duidelijke en nauwkeurige metingen van het productniveau en de dikte in putten en tanks.

Bepaling van zowel lichte (zwevende) niet-waterige fase vloeistoffen (LNAPL) en dichte (zinkende) niet-waterige fase vloeistoffen (DNAPL) is snel en eenvoudig. De in de fabriek afgedichte sonde is drukbestendig (tot 500 psi) en tapes zijn beschikbaar in een reeks lengtes van 30 tot 300 m.

De 16 mm diameter sonde zorgt voor gemakkelijke toegang door nauwe ruimtes en in nauwe putten .De sonde is ontworpen voor gebruik in verschillende bewakingstoepassingen. 122M Mini-interfacemeters ook beschikbaar, zie 122M-gegevensblad voor meer informatie.

Gebruik gevaarlijke locaties

Model 122 interfacemeters zijn goedgekeurd voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Ze zijn geschikt voor gebruik op gevaarlijke locaties Klasse I, Div 1, Groepen C & D op basis van standaarden van de Canadian Standards Association (CSA).

De interfacemeter Model 122 met PVDF-band met laserlaag is nu ATEX-gecertificeerd volgens richtlijn 94/9 / EG, zoals II 3 G Ex ic IIB T4 Gc.

De aardingsband is van essentieel belang voor de veiligheid wanneer de meter wordt gebruikt in mogelijk explosieve omgevingen. Het zorgt er ook voor dat de elektronica goed wordt beschermd.

Werkingsprincipes

Product (niet-geleidende vloeistof) = constant licht en toon
Water (geleidende vloeistof) = intermitterend licht en kleurtoon

Om vloeistoffen te detecteren, gebruiken Solinst Interface Meters een infrarode straal en detector. Wanneer de sonde een vloeistof binnengaat, wordt de bundel weggebogen van de detector, die een hoorbare toon en licht activeert.

Als de vloeistof een niet-geleidende olie / product is, zijn de signalen stabiel. Als de vloeistof geleidend is (water), voltooit de geleidbaarheid van het water een geleidbaarheidscircuit. Dit heeft voorrang op het infrarode circuit en de toon en het licht zijn onderbroken.

De 122 Interface Meter-sensor biedt een nauwkeurigheid van 1,0 mm. Door de hoge nauwkeurigheid detecteert de sensor de kleinste glans van olie op het oppervlak van het water.

Nauwkeurig, betrouwbaar, robuust

Ontworpen voor ruig gebruik op het veld. Stabiele elektronica met automatische schakelingstest.  Met een laser gemarkeerde platte PVDF-tape kan gemakkelijk worden ontsmet; is bestand tegen vlekken. De band gebruikt gestrande roestvrij staal en koper met een laag bedekte staalgeleiders:
- hoog in treksterkte; elektrisch rendement
- niet-rek; corrodeert niet
Stabiele vrijstaande haspel met handvat

Ontwerp van hoge kwaliteit

De state-of-the-art elektronica omvat automatische circuittesten wanneer de 'Aan'-knop wordt gebruikt; 120 uur on-time levensduur van de batterij; duidelijke signalen; en hoge nauwkeurigheid. De circuits worden gevoed door een enkele standaard 9V batterij die is ondergebracht in een gemakkelijk toegankelijke lade in de frontplaat van de haspel.

Infraroodbreking wordt gebruikt om vloeistoffen en geleidbaarheid te detecteren om water te onderscheiden. Zowel optische als elektronische sensoren zijn nauwkeurig uitgelijnd op hetzelfde nulpunt. De in de fabriek afgedichte probe hoeft niet door de gebruiker te worden gebruikt. Een integraal roestvrijstalen schild beschermt de sensoren. Het is permanent op zijn plaats geplaatst, maar zorgt voor eenvoudige reiniging.

Productmetingen verkrijgen

Om de dikte van een productlaag te meten, laat u de sonde in de put zakken totdat de signalen worden geactiveerd. Als er een olie- / productlaag op het water (LNAPL) zit, blijven het licht en de toon branden, wat wijst op een lucht / product-interface.

Lees de diepte van de permanent gemarkeerde tape. Laat de sonde verder in het water zakken, waar de signalen intermitterend worden, trek dan terug omhoog en lees af bij de product / water-interface. De dikte van de productlaag wordt vervolgens bepaald door de eerste aflezing van de tweede af te trekken.

Als er alleen water in de put zit en er geen product is, zullen er alleen intermitterende (water) signalen zijn. De aanwezigheid of afwezigheid van dichte (zinkende) niet-waterige lagen (DNAPL) wordt bepaald door de sonde verder naar de bodem van de put te laten zakken.

Als de constante toon en het licht terugkeren, duidt dit op een niet-geleidende vloeistof. Meet de diepte en ga door met het laten zakken van de sonde totdat deze de bodem raakt en de tape slap wordt.

Om de dikte van de DNAPL-laag te bepalen, trekt u de eerste aflezing van de onderste diepte af.

Meegeleverde apparatuur

Elke meter op volledige grootte is voorzien van een aardingskabel, een reinigingsborstel, een handige draagtas met schouderriem en een tapegeleider / nulpunt.

De tapegeleider kan worden gebruikt om ondersteuning te bieden voor een kleine haspel op de boorputbehuizing. Het fungeert als een referentiepunt dat herhaalbare nauwkeurige metingen mogelijk maakt; zorgt ervoor dat de sonde in het midden van de put hangt; en beschermt de tape tegen beschadiging.

Grondwater Interface meter Drijflaag+ zaklaag
Solinst Interface meter type 122 mini

Solinst Interface meter 122 mini

Technische data

 122 mini Interface meter

Fabrikaat

 Solinst

Meetlint

Plat lint 10mm

Materiaal

PVDF
Markeringen LM3: elke mm
LM2: elke 1/100ft

Afmetingen probe(diameter)

16mm

Beschikbare lengten

25m

Batterij

9V

Probe materiaal

RVS met platina electroden

Water indicatie

LED + Zoemer + LCD scherm

Rem

Ja op haspel

Benatte delen

PVDF, RVS

Draagtas

standaard

Tape geleider

standaard

Werk temperatuur

-15°C tot 50°C

IP klasse haspel

IP64

Atex klasse

II 3G Ex ic IIB T4 Gc

Interface meter Drijflaag + Zaklaag 
Solinst Model 122mini

Solinst Oil / Water Interface Meters geven duidelijke en nauwkeurige metingen van het productniveau en de dikte in putten en tanks.

Bepaling van zowel lichte (zwevende) niet-waterige fase vloeistoffen (LNAPL) en dichte (zinkende) niet-waterige fase vloeistoffen (DNAPL) is snel en eenvoudig. De in de fabriek afgedichte sonde is drukbestendig (tot 500 psi) en tapes zijn beschikbaar in een lengte van 25m.

De 16 mm diameter sonde zorgt voor gemakkelijke toegang door nauwe ruimtes en in nauwe putten .De sonde is ontworpen voor gebruik in verschillende bewakingstoepassingen.

Gebruik gevaarlijke locaties

Model 122 interfacemeters zijn goedgekeurd voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Ze zijn geschikt voor gebruik op gevaarlijke locaties Klasse I, Div 1, Groepen C & D op basis van standaarden van de Canadian Standards Association (CSA).

De interfacemeter Model 122 met PVDF-band met laserlaag is nu ATEX-gecertificeerd volgens richtlijn 94/9 / EG, zoals II 3 G Ex ic IIB T4 Gc.

De aardingsband is van essentieel belang voor de veiligheid wanneer de meter wordt gebruikt in mogelijk explosieve omgevingen. Het zorgt er ook voor dat de elektronica goed wordt beschermd.

Werkingsprincipes

Product (niet-geleidende vloeistof) = constant licht en toon
Water (geleidende vloeistof) = intermitterend licht en kleurtoon

Om vloeistoffen te detecteren, gebruiken Solinst Interface Meters een infrarode straal en detector. Wanneer de sonde een vloeistof binnengaat, wordt de bundel weggebogen van de detector, die een hoorbare toon en licht activeert.

Als de vloeistof een niet-geleidende olie / product is, zijn de signalen stabiel. Als de vloeistof geleidend is (water), voltooit de geleidbaarheid van het water een geleidbaarheidscircuit. Dit heeft voorrang op het infrarode circuit en de toon en het licht zijn onderbroken.

De 122 Interface Meter-sensor biedt een nauwkeurigheid van 1,0 mm. Door de hoge nauwkeurigheid detecteert de sensor de kleinste glans van olie op het oppervlak van het water.

Nauwkeurig, betrouwbaar, robuust

Ontworpen voor ruig gebruik op het veld. Stabiele elektronica met automatische schakelingstest.  Met een laser gemarkeerde platte PVDF-tape kan gemakkelijk worden ontsmet; is bestand tegen vlekken. De band gebruikt gestrande roestvrij staal en koper met een laag bedekte staalgeleiders:
- hoog in treksterkte; elektrisch rendement
- niet-rek; corrodeert niet
Stabiele vrijstaande haspel met handvat

Ontwerp van hoge kwaliteit

De state-of-the-art elektronica omvat automatische circuittesten wanneer de 'Aan'-knop wordt gebruikt; 120 uur on-time levensduur van de batterij; duidelijke signalen; en hoge nauwkeurigheid. De circuits worden gevoed door een enkele standaard 9V batterij die is ondergebracht in een gemakkelijk toegankelijke lade in de frontplaat van de haspel.

Infraroodbreking wordt gebruikt om vloeistoffen en geleidbaarheid te detecteren om water te onderscheiden. Zowel optische als elektronische sensoren zijn nauwkeurig uitgelijnd op hetzelfde nulpunt. De in de fabriek afgedichte probe hoeft niet door de gebruiker te worden gebruikt. Een integraal roestvrijstalen schild beschermt de sensoren. Het is permanent op zijn plaats geplaatst, maar zorgt voor eenvoudige reiniging.

Productmetingen verkrijgen

Om de dikte van een productlaag te meten, laat u de sonde in de put zakken totdat de signalen worden geactiveerd. Als er een olie- / productlaag op het water (LNAPL) zit, blijven het licht en de toon branden, wat wijst op een lucht / product-interface.

Lees de diepte van de permanent gemarkeerde tape. Laat de sonde verder in het water zakken, waar de signalen intermitterend worden, trek dan terug omhoog en lees af bij de product / water-interface. De dikte van de productlaag wordt vervolgens bepaald door de eerste aflezing van de tweede af te trekken.

Als er alleen water in de put zit en er geen product is, zullen er alleen intermitterende (water) signalen zijn. De aanwezigheid of afwezigheid van dichte (zinkende) niet-waterige lagen (DNAPL) wordt bepaald door de sonde verder naar de bodem van de put te laten zakken.

Als de constante toon en het licht terugkeren, duidt dit op een niet-geleidende vloeistof. Meet de diepte en ga door met het laten zakken van de sonde totdat deze de bodem raakt en de tape slap wordt.

Om de dikte van de DNAPL-laag te bepalen, trekt u de eerste aflezing van de onderste diepte af.

Meegeleverde apparatuur

Elke meter op volledige grootte is voorzien van een aardingskabel, een reinigingsborstel, een handige draagtas met schouderriem en een tapegeleider / nulpunt.

De tapegeleider kan worden gebruikt om ondersteuning te bieden voor een kleine haspel op de boorputbehuizing. Het fungeert als een referentiepunt dat herhaalbare nauwkeurige metingen mogelijk maakt; zorgt ervoor dat de sonde in het midden van de put hangt; en beschermt de tape tegen beschadiging.

Grondwater + temperatuur meter
Solinst meter type 201

Solinst niveau + temperatuur meter 201

Technische data

 201 Niveau + temperatuur meter

Fabrikaat

 Solinst

Meetlint

Plat lint 10mm

Materiaal

PVDF
Markeringen LM3: elke mm
LM2: elke 1/100ft

Afmetingen probe(diameter)

16 mm x 129 mm 87gr.

Beschikbare lengten

LM2 meter: 30, 60, 100, 150, 250, 300
LM3 voeten: 100, 200, 300, 500, 750, 1000

Batterij

9V

Probe materiaal

RVS met platina electroden

Water indicatie

LED + Zoemer + LCD scherm

Rem

Ja op haspel

Benatte delen

PVDF, Santoprene, Delrin, Viton, 316 roestvrij staal

Draagtas

standaard

Tape geleider

standaard

Werk temperatuur

-20ºC tot + 60ºC

IP klasse haspel

IP64

Resolutie

0.01ºC

Waterniveau temperatuurmeter
Solinst type 201

De Model 201 Water Level Temperature (WLT) -meter is ideaal voor het meten van statische waterniveaus, evenals profileringstemperatuur in putten, boorgaten, tanks en open water.
Nauwkeurige temperatuurmetingen worden duidelijk weergegeven op een LCD-aflezing op het voorpaneel, van -20ºC tot + 125ºC.

Waterniveau en sondedieptemetingen worden afgelezen van de Solinst duurzame PVDF-vlakke tape. Tape-lengten zijn beschikbaar tot 600 m.

Ook van Solinst meet de TLC-meter van Model 107 waterniveau, temperatuur en geleidbaarheid. (Zie gegevensblad van model 107 TLC-meter). Voor datalogging van waterniveau en temperatuur, zie Model 3001 Levelogger Edge Data Sheet.

Waterniveau en temperatuursonde

De 201-sonde is gemaakt van hoogwaardig 316 roestvrij staal. De drukbestendige sonde kan worden ondergedompeld tot 300 m. Het nulmeetpunt op de sonde ligt dicht bij de punt, waardoor de waterverplaatsing minimaal is.

De temperatuursensor bevindt zich echter aan de roestvrijstalen punt van de sonde, maar aangezien het sondelichaam fungeert als een koellichaam, wordt de beste nauwkeurigheid verkregen wanneer de sonde volledig ondergedompeld is. Dankzij het ontwerp van de afdichtplug kan de sonde gemakkelijk worden vervangen, indien nodig.


Waterniveau Temperatuurmeter Kenmerken

• Meet nauwkeurig temperatuur van -20ºC tot + 125ºC
• Tape-lengtes tot 600 m
• Corrosie- en chemicaliënbestendige platte PVDF-tape
• Standaard 9V alkaline batterij geeft 90 uur gebruik
• Automatische uitschakeling na 8 minuten
• Stevige, standalone haspel met ergonomisch handvat en rem
• Er is geen gebruikerskalibratie vereist

Waterniveau- en temperatuurtoepassingen

Watertemperatuur heeft een directe invloed op de biologische activiteit van waterplanten en dieren, evenals vele aspecten van waterkwaliteit en chemie; daarom is het een belangrijke parameter om te controleren.

• De Model 201 waterniveau-temperatuurmeter is ideaal voor:
• Profilering van de temperatuur in putten en open water
• Detectie van afvoer, instroom of andere bronnen van thermische vervuiling
• Vroegtijdige waarschuwing voor veranderingen in de waterkwaliteit, inclusief opgelost zuurstofgehalte en geleidbaarheid
• Monitoren en voorspellen van veranderingen in aquatische milieus
• Geothermale boringen en studies

WLT Meter Meetprincipes

Wanneer het nulpunt van de 201-sonde water wordt, is een elektrisch circuit voltooid, waardoor de zoemer en het licht worden geactiveerd. De diepte tot water wordt vervolgens van de vlakke band afgelezen.

Temperatuurwaarden worden afgelezen van het LCD-scherm. Als de sonde wordt neergelaten om temperatuurmetingen te verrichten op discrete diepten, kan de zoemer worden uitgeschakeld door de knop twee keer snel in te drukken. Dit is ideaal bij het profileren van de temperatuur.

Met een tapegeleider kunnen dieptemetingen worden afgelezen op de gemarkeerde positie op de tapegeleider, voor betrouwbare, herhaalbare en nauwkeurige dieptemetingen bij het profileren van een put. De tapegeleider beschermt de tape tegen beschadiging aan de ruwe randen van de behuizing van de behuizing.

Laser-gemarkeerde PVDF-tape

De WLT-meter maakt gebruik van extreem duurzame platte PVDF-tape. De tape is niet-rekbaar en heeft een ontwerp voor een hondenbeen dat hechting aan natte oppervlakken voorkomt. De tape haspels soepel, blijft flexibel en hangt recht, ongeacht de temperatuur. Het is ook eenvoudig te repareren en te splitsen.

De 10 mm brede tape heeft permanente lasermarkeringen om de millimeter, herleidbaar tot NIST en EU-meetstandaarden.

LM2: Voeten en tienden: met markeringen om de 1/100 ft.LM3: Meter en centimeter: met markeringen elke mm

Watertemperatuur Display Menu

Wanneer de meter is ingeschakeld, geeft het LCD-scherm de firmwareversie van de WLT-meter (bijvoorbeeld "WLTM 1.0") ongeveer twee seconden weer. Op het LCD-scherm wordt de temperatuur weergegeven, in of uit het water.

Het LCD-menu is eenvoudig te bedienen. Druk twee keer snel op de knop om de zoemer uit te schakelen (het lampje blijft actief). Om opnieuw te activeren, drukt u twee keer snel op de knop. Houd de knop twee seconden ingedrukt om de meter uit te schakelen.

Wordt klant bij Spectrasens en ervaar onze producten!

© 2018 Spectrasens.com. Alle rechten voorbehouden. Designed By Tom Rottiers

Downloads